Orban obara porez: Mađarima u džepu više para | Ekonomist

Orban obara porez: Mađarima u džepu više para

Iduća godina biće posvećena pojednostavljenju poreza i poreskim olakšicama u Mađarskoj, a porez na lična primanja biće snižen sa sadašnjih 16 na 15 odsto.

Zahvaljujući rezanju poreza, građanima će u džepu ostati dodatnih 30.000 forinti, to jest 96 eura iduće godine, saopštilo je Ministarstvo privrede Mađarske.

Poreske olakšice za porodice sa najmanje dvoje djece biće uvećane za 25 odsto, što znači da će tim porodicama ostati na raspolaganju dodatnih 60.000 forinti, odnosno 192 eura.

Kako dodaje ministarstvo, ekološki prihvatljivi električni automobili biće isključeni iz poreza i taksi na registraciju vozila, poreza na vozila i poreza na korporativna vozila.

Poreska uprava kontrolisaće na kvartalnom nivou da li kompanije blagovremeno plaćaju poreze i one koje to čine dobiće status “kompanija od povjerenja” na osnovu kog će ostvarivati određene koristi.

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top