Optimisti brže dolaze do posla | Ekonomist

Optimisti brže dolaze do posla

Izvršni direktor američke softverske kompanije “TimeTrade” i čovjek sa 30-godišnjim iskustvom u vođenju firmi iz oblasti visoke tehnologije, Geri Ambrosino, rekao je u intervjuu za Business Insider da od svakog kandidata za posao traži tri stvari.

 

Prva stavka koju je Ambrozino naveo je visok nivo motivacije i želje, koju voli da procijeni uz pitanje: “Šta biste radili da ne morate da zarađujete za život?

“Ljudi koji imaju snažnu želju da rade i ostvaruju velike rezultate imaće rječit odgovor na to pitanje, a opis će se podudarati sa poslom koji bi radili i da moraju da zarađuju za život. Oni jednostavno vole i žele da rade”, objašnjava Ambrozino.

Druga stvar koja je poželjna je optimizam. Da bi procijenio da li ga imaju, Ambrozino im postavlja hipotetička pitanja.

“Predstavim im moguću poslovnu situaciju i obraćam pažnju na njihove odgovore, koji su mahom zasnovani na situacijama sa kojima su se suočavali u prošlosti i tome šta su naučili vremenom”, kaže direktor “Time Tradea”.

Treća stavka bitna za poslodavca je sposobnost kandidata da obavi posao.

“Morate vrlo detaljno da razgovarate sa njima o tome kako bi obavili određeni posao. Važno je napraviti razliku između kandidata koji je zaista obavljao neki posao i onog koji je to samo posmatrao”, navodi on.

Ambrosino kaže da prednost daje ljudima koji su optimisti i koji ulažu napor u savladavanje izazova, čak i onih sa kojima se prethodno nisu suočavali.

Izvor: Biznis.ba

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top