Opština da se uključi u privatizaciju

Opština da se uključi u privatizaciju

Predstavnici Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Jadranskog brodogradilišta zatražili su da se lokalna uprava aktivno uključi u proces privatizacije odnosno prodaje imovine preduzeća, pri čemu očekuju primjenu transparentnih procedura, fer odnosa i maksimalnu zaštitu zaposlenih.

Oni su danas razgovarali sa predsjednikom Opštine Herceg Novi, Nikolom Gojkovićem i upoznali ga sa problemima sa kojima se suočavaju zaposleni u Brodogradilištu tokom predprivatizacionog perioda i iznijeli zahtijeve u pogledu zaštite i poštovanja prava radnika i stavova Sindikata.

Gojković je, kako je saopšteno iz Sindikata, pokazao interesovanje za problematiku privatizacije Brodogradilišta i dao punu podršku naporima koje čini Sindiklna organizacija da se zaštite prava radnika u čitavom procesu.

Predstavnici Sindikalne organizacije su kazali da se protive prodaji imovine Brodogradilišta kroz programirani stečaj i da aktuelna djelatnost kojom se bavi Brodogradilište ima perspektivu.

„Posebno je istaknut stav Sindikata da se svim zaposlenim prije privatizacije izmire potraživanja i poveže radni staž, zatim da se svim potencijalnim tehnološkim viškovima, bilo prije ili u toku privatizacije, odnosno stečaja, obezbijede otpremnine po Kolektivnom ugovoru Brodogradilišta i da se maksimalno zaštite zaposleni koji budu ostali u budućoj firmi“, saopšteno je nakon sastanka na kojem su načelno dogovoreni dalje aktivnosti i sastanci lokalne uprave i Sindikata.

Izvor: Mina

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top