Omogućen novi nivo Facebook bezbjednosti | Ekonomist

Omogućen novi nivo Facebook bezbjednosti

Društvena mreža Facebook predstavila je ove sedmice novi način zaštite korisničkih lozinki. Nalozi Facebook korisnika sada mogu da budu dodatno zaštićeni USB sigurnosnim ključevima, koji štite od hakerskih napada.

USB sigurnosni ključevi su fizički dodaci koji se ubacuju u USB port računara. Korisnici Facebooka mogu da kupe ovakav uređaj i povežu ga sa svojim nalogom. Ovi ključevi imaju nekoliko važnih prednosti, kao što je kompletna zaštita od phishinga i napada koji su u toku, jer hakerima treba i korisnička lozinka i fizički uređaj kako bi dobili pristup nalogu, naglašava Phonearena.

Korišćenje USB sigurnosnog ključa je prilično jednostavno, a sve što je potrebno je da se uređaj ubaci u USB port računara i nakon što se unese Facebook lozinka, kliknuti na taster na uređaju.

Kada je riječ o browserima koji podržavaju funkciju za sada su to samo najnovije verzije Google Chromea i Opere, dok drugi, poput Mozille, sada rade na implementaciji.

Kada je riječ o smartfonima, mobilnu verziju Facebooka može biti zaštićena ukoliko uređaj koristi near field communication – NFC tehnologiju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top