Omiljeni lanac brze hrane ima novi koncept: Otvaraju restorane samo za ljude kojima se žuri

Jedan od najraširenijh lanaca brze hrane na svijetu, McDonald's, testira novi tip restorana koji se baziraju isključivo na narudžbinama “za ponijeti”.

Prema pisanju Forbesa McDonald's je nedavno otvorio prvu takvu lokaciju u Londonu.

Gosti naručuju hranu putem velikih touchscreen kioska, plate karticom, te zatim pričekaju da osoblje pripremi njihovu narudžbinu.

Mjesta za sjedenje nema, baš kao ni ikakvih dekorativnih detalja u interijeru, a ideja je da se ponudi brzi obrok onima koji nemaju vremena ili ne žele da se zadrže da ručaju u restoranu.

Prvi takav restoran, ili bolje reći, lokacija za preuzimanje hrane, otvoren je nedavno u Londonu i znatno je manji od uobičajenih McDonald's restorana.

Meni je, kako piše Business Insider, ograničen na neke od najpopularnijih jela, poput prženih krompirića, Big Meka i ili McNuggetsa. Ideja je da, budući zaposleni ne primaju narudžbine već ih gosti sami odrađuju na ekranima, svi radnici budu u potpunosti posvećeni pripremanju hrane i tako znatno smanje vrijeme čekanja.

No, kako su pisali novinari Business Insidera koji su testirali McDonald's to go opciju njihova narudžba nije bila gotova ništa brže nego što je uobičajeno.

Ovo je, piše Forbes, najveća promjena koju McDonald's uvodi u svoje poslovanje još otkad su 1970-ih uveli opciju drive-ina zahvaljujući kojoj se kupci mogu dovesti do šaltera automobilom, naručiti hranu, i zatim na idućem šalteru preuzeti svoju narudžbinu. Taj novitet je tada značio revoluciju među lancima brze hrane, a novi restorani “za ponijeti” možda najavljuju revoluciju 2.0.

Pokaže li se testna lokacija u Londonu uspješnom, taj bi lanac ovaj koncept uskoro mogao proširiti i na druga tržišta. Hoće li se kupcima svidjeti ogoljeni interijeri i naručivanje hrane gde je ljudski kontakt sveden na potpuni minimum, ostaje da se vidi.


Izvor: Novac.hr
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top