Okružite se najboljim ljudima | Ekonomist

Okružite se najboljim ljudima

Biranje suosnivača, prvih članova tima i prvih zaposlenih možda nije najteža stvar u životu startapa ali je često najdelikatnija. Svi želimo da odaberemo najbolje, da se okružimo provjerenim i sposobnim ljudima. Svi želimo da imamo taj all star tim ali to ne uspijeva svima. Ako budete birali tim isključivo među prijateljima i poznanicima, vjerovatno neće uspjeti ni vama. Ako budete zapošljavali ljude bez konsultacija sa ostalima, takođe vjerovatno nećete uspjeti.

Vaši prvi zaposleni možda će ostati sa vama godinama, birajte ih pametno i bez kompromisa. U suprotnom, ostaće sa vama par mjeseci, uvidjećete da je došlo do greške a onda ponoviti cio ciklus sve dok ne oformite savršen tim. To će na početku skoro sigurno biti ljudi iz vašeg okruženja ali uvijek budite izbirljivi prije nego uključite nekog u tim.

Prvi zaposleni su došli kroz lična poznanstva i preporuke. Bitno je napomenuti da su prijatelji, osim ako nisu prijatelji koje ste stekli radeći sa njima i deleći teške trenutke (“brothers in arms”), najčešće loš izbor i ispašta ili prijateljstvo, ili posao, a često i oba. Igor Bogićević, Seven bridges Genomics

Jedan od čestih i zanimljivih savjeta je “Unajmite ljude koji su bolji od vas”. Bitno je da razumijemo da niko od osnivača ne poznaje bolje proizvod ili ideju na kojoj radimo (inače su na pogrešnom mjestu?) ali i da osnivači ne treba da budu uplašeni kada u tim dovode nekoga ko ima potpuno druga interesovanja i bolje se razumije u određenu temu od njih samih. Na kraju krajeva, ako uvijek budete zapošljavali ljude koji su malo ispod vas po vještinama, završićete sa nekvalitetnim ljudima.

Na samom početku, ali i danas, Nordeus se jako brzo razvijao, od naših osnivača, pa preko prvih zaposlenih do sadašnjih 150 zaposlenih na 4 različite lokacije, trudili smo se da njegujemo timsku atmosferu u kojoj svaki novi zaposleni donosi dodatnu vrijednost našim timovima i cijelom Nordeusu.

Kako navedenu vrijednost njeguju svi zaposleni, možemo reći da svi zajedno učestvujemo u zapošljavanju. Naši zaposleni su uvek spremni da preporuče našu kompaniju svojim prijateljima, i na taj način, kroz lično pozitivno iskustvo promovišu Nordeus. Milena Dulanović, Nordeus

Pronađite najbolje ljude koji će vaše ideje dovesti do savršenstva a potom ostvariti sve što ste zamislili. Kreirajte tim kome u potpunosti vjerujete i držite se rasporeda koji vam odgovara. Budete li morali i dalje da držite sve konce u svojim rukama i poslije kreiranja tima, nešto radite pogrešno.

Nikola Radivojević je nedavno na Startitu napisao sljedeće o ranom zapošljavanju u startapu:

 U stvarnom životu, startapi često nemaju neiscrpne izvore prihoda na samom početku i donošenje odluke o tome koga prvog zaposliti u cilju što brže akvizicije prvih klijenata je od strateške važnosti za dalji razvoj i skaliranje startapa, jer dobra odluka vas može vinuti u nebesa i obezbijediti opstanak startapa, a loša odluka bi vas koštala svega što nemate – vremena, novca i resursa.

 

Izvor: start.it

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top