Ogromna investicija bez prototipa?! | Ekonomist

Ogromna investicija bez prototipa?!

Misteriozni StartUp Magic Leap je na volšeban način prikupio 1,9 milijardi dolara, a da nije investitorima pokazao ni prototip. I dok ne stigne ovaj uređaj za proširenu stvarnost, predstavljene su njegove prve fotografije.

Posle 6 godina čekanja, javnost je konačno dočekala uređaj za proširenu stvarnost koji bi trebalo da unese revoluciju u način na koji koristimo ovakve uređaje. Kompanija je pored fotografija otkrila i ime ovog uređaja – Lightwear. Riječ je o ediciji za kreatore kako bi mogli da rade na softveru koji bi maksimalno iskoristio mogućnosti ovog uređaja: Kreativni pojedinci, developeri ali i gejming zajednica imaće mogućnost da naprave šta zamisle na ovom uređaju. Prvi korisnici će takođe moći da učestvuju u tome.

Lightwear će morati da dokaže da je bolji mnogo poznatijih proizvoda kao što su Microsoft Hololens i Apple AR smartphone tehnologija. Magic Leap tvrdi da će digitalne animacije i objekti moći da se stope sa pravim okruženjem na način koji neće umarati oči korisnika.

Kompanija je osnovana 2011. godine sa ciljem da kreira revolucionarni AR uređaj koji će promijeniti način na koji gledamo na nove tehnologije. To se još uvek nije dogodilo, a nekako nam se čini da je i početak naredne godine nerealan rok. Ako ne budu poštovali rokove, konkurencija će ih prestići.


 

Izvor: B92

Komentariši

Top