Održavanje autoputa biće najjeftinije moguće | Ekonomist

Održavanje autoputa biće najjeftinije moguće

Crna Gora će, s obzirom na kvalitet gradnje autoputa Bar-Boljare, imati najmanju moguću cijenu njegovog održavanja po evropskim standardima, saopštio je izvršni direktor Monteputa, Jonuz Mujević.

– Kada je u pitanju održavanje autoputa, tačno se znaju evropski standardi, odnosno koliko to košta po kilometru. S obzirom na ovako kvalitetnu gradnju, mi ćemo imati najmanju moguću – kazao je Mujević agenciji Mina bizis.

On je nakon okruglog stola, koji je o autoputu Bar-Boljare organizovala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), rekao da je u pitanju projekat koji se realizuje na nadmorskoj visini od 50 do 1,1 hiljadu metara.

– Dosta snijega ćemo imati da čistimo, zahtjevnih tunela, tu je i održavanje tehnike i bezbjednost saobraćaja – naveo je Mujević.

On je dodao da je putarina poseban segment, o kojem će odlučivati Vlada.

– Prema mojim saznanjima, kompletna putarina ide na otplatu kredita i takav je ugovor napravljen sa Exim bankom, dok će održavanje kompletnog autoputa ići najvjerovatnije na teret Monteputa – saopštio je Mujević.

On smatra da crnogorska javnost ne poznaje dovoljno problematiku izgradnje autoputa, da se koriste podaci koji nijesu tačni, kao i da se ne poznaje kompletna procedura o načinu obavljanja nadzora, kontroli količine i izvedenim radovima.

– Dobro je što smo počeli dijalog i volio bih da ubuduće na ovakvim skupovima bude prisutno manje politike – poručio je Mujević.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top