Održana prva Wienerberger konferencija u Beogradu

U hotelu Radisson BLU u Beogradu održana je prva Konferencija za arhitekte i projektante koju je organizovala kompanija Wienerberger.

Kompanija Wienerberger je najveći svjetski proizvođač opekarskih proizvoda i od 2014. godine prisutna je na tržištu regiona (Srbije), dok sama kompanija postoji već skoro 200 godina.

Na konferenciji je učestvovalo 200 učesnika, a gostima su se predstavili predavači iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Tomislav Ćurković, arhitekta iz Hrvatske, učesnicima je predstavio benefite opeke u građevinarstvu. Njegova tema „Another brick in the wall“ je slušaoce veoma zaintrigirala. Ćurković smatra da je opeka jedan od najboljih materijala koji može da se koristi u gradnji objekata.

Konferenciju je zatvorilo predavanje cijenjenog arhitekte iz Slovenije, Nandea Korpnika. On je, u saradnji sa Wienerberger-om, projektovao prvu E4 kuću u Sloveniji, jedan od najvećih projekata na kojem ova kompanija radi. Kuća E4 predstavlja kuću gotovo nulte energije.


 

Izvor: B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top