Odložena Skupština pljevaljskog Rudnika uglja | Ekonomist

Odložena Skupština pljevaljskog Rudnika uglja

Predsjednik Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja, Aleksandar Mitrović odložio je vanrednu Skupštinu akcionara te kompanije i najavio da će o novom terminu održavanja sjednice dioničari biti obaviješteni u narednih sedam dana.

Akcionari Rudnika uglja trebalo je na sjednici u četvrtak da razmotre odluku o utvrđivaju smjernica za zaključenje dugoročnog ugovora o isporuci uglja sa Elektroprivredom (EPCG) za potrebe Termoelektrane Pljevlja, prenose Vijesti.

Na sjednici je trebalo da se usvoje smjernice Odboru direktora za sačinjavanje obrazloženog mišljenja o uslovima, vrsti i visini naknade za preuzimanje Rudnika uglja.

Vijesti od Mitrovića nijesu mogle dobiti odgovor na pitanje koji je pravi razlog odlaganja Skupštine.

Taj list neznavnično saznaje u kompaniji da akcionari Rudnika nijesu dobili sve potrebne informacije iz EPCG za izjašavanje o predloženim tačkama dnevnog reda zbog čega je sastanak odložen.

Akcionari Rudnika uglja italijanska kompanija A2A i biznismen Aco Đukanović, koji većinski kontrolišu vlasništvo u pljevaljskoj kompaniji dali su krajem prošle godine ponudu EPCG o prodaji svojih akcija po prosječnoj cijeni od 6,5 EUR. EPCG još nije donijela konačnu odluku o tome.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top