Odložena naplata oko 13 miliona eura poreza | Ekonomist

Odložena naplata oko 13 miliona eura poreza

Ministarstvo finansija donijelo je od juna do sada 49 rješenja shodno uredbi za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja, kojima je odloženo naplaćivanje 13,35 miliona eura.

Uredba je početkom godine prestala da važi, nakon što je Ustavni sud proglasio neustavnom, pa je Vlada donijela novu uredbu, gotovo istovjetnu, koja je stupila na snagu 4. juna.

“Od 4. juna do danas Ministarstvo je donijelo 44 rješenja o odloženom plaćanju poreskih obaveza za kompanije i pet rješenja za pojedince. Opštinama nije obavljen reprogram poreskih obaveza u ovom periodu. Iznos poreskog duga koji je odložen sa svih 49 rješenja iznosi 13,35 miliona eura“, rekli su Danu iz Ministarstva.

Najveći iznos duga za koji je doneseno rješenje, shodno uredbi imaju Plantaže.

Njihov dug iznosi 2,8 miliona eura i rješenjem o odloženom plaćanju odobreno je plaćanje poreskog duga u 12 jednakih mjesečnih rata.

Rješenja o odloženom plaćanju poreskog duga za dug od preko milion eura su donijeta za četiri kompanije. Osim Plantaža, to su Univerzitet Mediteran, Cijevna komerc i Inpek.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top