Odložen nalaz revizije za Agrokor

Slučaj Agrokor ponovo potresa Hrvatsku, a nakon višednevnih orkestriranih napada iz vlade na bivšeg vlasnika ovog najvećeg hrvatskog kocerna i odlaganja objavljivanja rezultata revizije poslovanja ponovo se oglasio Ivica Todorić, koji ne odustaje od tvrdnje da mu je vlada ciljano i osmišljeno oduzela Agrokor, prenose hrvatski mediji.

Nalaz revizije Agrokorovog poslovanja revizorske kuće PriceWaterhouseCoupers koji je bio najavljen za danas, odložen je a kao razlog navedeno je da je riječ o kompleksnom i velikom obimu posla.

“Ovim putem obavještavamo da Agrokor i PwC nisu još, svaki u svom dijelu, završili složen zadatak pripreme i revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja Agrokor grupe, koja se sastoji od više od 40 kompanija u nekoliko država. Agrokor očekuje da će objaviti revidirane konsolidovane finansijske izveštaje do kraja naredne sedmice”, saopšteno je iz Agrokora.

Nezvanično, međutim, hrvatski mediji saznaju da je razlog to što revizori navodno nisu htjeli da potpišu izvještaj jer postoje različite interpretacije uprave i ugledne revizorske kuće PwC.

U međuvremenu, rano jutros, ponovo se na svom blogu oglasio Todorić, koji ne odustaje od optužbi da je Vlada Hrvatske, uprkos održivosti poslovnog modela Agrokora, odlučila da preuzme kontrolu nad tom grupom i to, kako kaže, kroz pripremljen manevar.


 

Izvor: Tanjug/RTV

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top