Od sjutra eurosuper i eurodizel skuplji šest centi

Od sjutra će u Crnoj Gori litar eurosupera i eurodizela biti skuplji šest centi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera BMB 98 u  narednih petnaest dana koštaće 1,32 eura,  BMB 95 1,29 eura, a eurodizela 1,25 eura. U ovom bračunskom periodu poskupiće lož ulje pet centi pa će litar koštati 1,22 eura.

– Nakon višemjesečnog trenda pada cijena naftnih derivata došlo je do rasta cijena goriva na berzi, a to je prouzrokovalo korekciju cjena kod nas. Ministarstvo ekonomije objavljuje nedeljni bilten o kretanju cijena naftnih derivata iz kojeg se vidi da su cijene goriva u Crnoj Gori i dalje među najnižima u regionu – pojasnili su iz Ministarstva ekonomije.

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 18. marta 2019. godine, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 19. marta 2019. godine

Iz Ministarstva ekonomije su najavili da će nastaviti da prate kretanje cijena goriva u narednom periodu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top