Od pripravnika do direktora - Ekonomist

Od pripravnika do direktora

Ove godine, 1. jula Dennis A. Muilenburg će postati novi izvršni direktor kompanije Boeing ito 30 godina nakon što je u nju ušao kao pripravnik.

Čikaški proizvođač aviona odlučio je da se promoviše unutar svojih redova postavljanjem na čelo pedesetjednogodišnjeg Muilenburg-a koji je trenutno na mjestu operativnog direktora, predsednika firme i potpredsjednika.

Muilenburg će naslijediti James McNerney-a kao deseti izvršni direktor u istoriji kompanije. „Denis je izuzetni iskusan, sposoban i poštovan lider sa ogromnom strašću za našu kompaniju, naše zaposlene i naše proizvode i usluge.“ rekao je McNerney u saopštenju. „Kao direktor, Denis će donijeti bogatu kombinaciju sposobnosti upravljanja, usmjerenosti ka potrošaču, biznisa i inženjeringa, kao motivacione vještine i želju za pobjedom.“

Muilenburg se kompaniji Boing pridružio 1985. godine kao inženjer stažista koji je diplomirao na Univerzitetu države Ajova i Univerzitetu u Vašingtonu. Prije njegovog imenovanja za predsjednika firme Muilenburg je takođe provodio vrijeme baveći se Boeingovom globalnom podrškom i uslužnim poslovima kao i u sektorima kompanije Defense Space i Security Division.

Odlazeći direktor James McNerney će ostati u kompaniji kao presjednik odbora. Boeing je jedna od najvećih vazduhoplovnih firmi na svijetu koja se bavi i odbranom, a čiji su prihodi za 2014. godinu prelazili 90 milijardi dolara. Po zatvaranju berze u utorak vrijednost akcije Boeinga iznosila je 144 dolara.

Izvor BizLife
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top