Od ponedjeljka počinju prijave za projekat “Hiljadu plus”

Vlada Crne Gore raspisala je javni poziv za učešće građana u trećoj fazi projekta Hiljadu plus, koji omogućava kupovinu stanova po povoljnijim uslovima.

Visina kamatne stope na godišnjem nivou iznosi 2,99 odsto fiksno. Predavanje zahtjeva bankama počeće u ponedjeljak 23. jula i trajaće do 13. avgusta, u periodu od 8.30 do 15 časova, piše današnja Pobjeda. Dokumentacija se predaje u CKB, Erste, Lovćen, NLB i Societe Generale banci. Podnosilac dobija potvrdu o predaji zahtjeva sa naznačenim danom, satom i minutom predaje i kodom zahtjeva.

Komercijalne banke će vršiti predkvalifikaciju i provjeru kreditne sposobnosti i ostalih uslova podnosilaca zahtjeva, na osnovu redosljeda podnošenja. Podnosioci zahtjeva kojima banke odobre kreditno zaduženje, po naknadnoj provjeri dokumentacije od projektnog odbora, dobijaju vaučer, koji obavezno sadrži informaciju o iznosu maksimalnog kreditnog zaduženja i strukturi stambenog objekta.

Imalac vaučera sa odabranim ponuđačem zaključuje predugovor o kupovini stana koji je na listi ponuđenih stambenih objekata. Važenje vaučera je ograničeno na 60 dana od dana izdavanja, i u tom periodu se može sklopiti predugovor.

Rok važenja vaučera može da se produži odlukom Projektnog odbora, ali ne duže od 45 dana. Ako se vaučer ne iskoristi za to vrijeme, korisnik se isključuje sa rang liste, a prvi naredni sa liste čekanja zauzima njegovo mjesto.

Visina kamatne stope na godišnjem nivou iznosi 2,99 odsto fiksno za cijenu kvadrata stana do 1.100, a rok otplate je 20 godina. Vrijednost projekta je do 20 miliona eura, a finansira se aranžmanom sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope.

Zahtjev za dodjelu kredita i spisak neophodne dokumentacije su dostupni na sajtovima www. mrt.gov.me i www.1000plus.me, na kojem će biti objavljena i lista predatih zahtjeva i konačna rang lista korisnika projekta. Tokom prethodne dvije faze projekta 809 domaćinstva, odnosno 2.149 građana su riješili stambeno pitanje.

___________________________________________________________________

Izvor: Pobjeda

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top