Od ponedeljka počinje naplata takse za ulazak u budvanski Stari grad | Ekonomist

Od ponedeljka počinje naplata takse za ulazak u budvanski Stari grad

Turistička organizacija Opštine Budva će od ponedeljka, 20. maja, početi da naplaćuje izletničku taksu od jednog eura turistima koji u okviru organizovanih grupa posjećuju Stari grad.

Ova taksa biće naplaćivana tokom cijele godine u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore, saopšteno je iz budvanske turističke organizacije.

Izletnička taksa neće biti naplaćivana za djecu mlađu od 12 godina, osobe sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama i školske ekskurzije.

– Taksu ne plaćaju strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano preko zvaničnih humanitarnih organizacija dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, kao i gosti smješteni u turističkim kapacitetima na području Opštine Budva a koji su već platili boravišnu taksu – navodi se u saopštenju TO Budva.

Planirano je da se izletnička taksa naplaćuje u novom informativno-turističkom punktu koji će biti izgrađen u centru Budve.

– U toku je izrada glavnog projekta, tako da će do njegove realizacije i završetka radova, naplata biti organizovana u informativno-turističkom punktu u Starom gradu Budva – naveli su iz Turističke organizacije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top