Od "Hiljadu plus" zaradili 15,8 miliona | Ekonomist

Od “Hiljadu plus” zaradili 15,8 miliona

Građevinske firme koje su prodale stanove preko projekta Hiljadu plus prihodovale su ukupno 15,86 miliona eura.

 Od ukupne sume koju je prihodovalo 11 građevinskih firmi, tri su uzele čak 14 miliona. U pitanju su Zetagradnja, Cijevna komerc i “Čelebić”.

Najviše novca od projekta zaradila je Zetagradnja, čiji je vlasnik Blagota Baća Radović, koja je prihodovala čak 10,5 miliona eura za prodata 254 stana.

Cijevna komerc, čiji je vlasnik Danilo Petrović, zaradila je 2,2 miliona eura prodavši 47 stambenih jedinica, dok je firma “Čelebić”, vlasništvo Tomislava Čelebića, zaradila 1,2 miliona eura prodajom 25 stanova, pokazuju podaci iz finalnog izvještaja o završetku projekta Hiljadu plus.

Taj dokument, koji je Vlada usvojila na poslednjoj sjednici, pokazuje da je 376 domaćinstava kroz taj projekat obezbijedilo krov nad glavom, odnosno 910 građana. Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) je kroz projekat podijelilo 674 vaučera, od čega je realizovano 376. Sa investitorima je potpisano 398 predugovora, ali su 22 raskinuta, pa je ukupno prodato 376 stanova.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top