Od danas jeftiniji roming

Od danas jeftiniji roming

U Crnoj Gori će od danas biti jeftiniji roming, nakon najnovije odluke Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Savjet EKIP-a je na sjednici u ponedjeljak donio odluku o utvrđivanju dinamike snižavanja cijena rominga, koju su od danas dužni da primijene operatori javnih mobilnih komunikacionih mreža na teritoriji Crne Gore.

EKIP je novu odluku o snižavanju cijena rominga donio iako je Upravni sud Crne Gore prethodno presudio da međudržavni sporazum, koji su prošle godine potpisale Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) i Makedonija, o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine, nije u skladu sa interesima operatera.

Sporazum počinje da se primjenjuje danas.

Crnogorski operateri, Telekom i Telenor, žalili su se ranije Upravnom sudu i ukazali na činjenicu da međudržavni ugovor sa zemljama regiona nije ratifikovan u crnogorskom parlamentu. Upravni sud je usvojio te žalbe.

Nova odluka je, kako tvrde iz EKIP-a, usklađena sa međudržavnim sporazumom i bazira se na odredbama domaćih zakona o elektronskim komunikacijama i o zaštiti potrošaca.

Stoga, kako su objasnili, odluka Upravnog suda, ne odlaže primjenu tog sporazuma.

Iz EKIP-a su kazali da na je pravni osnov odluke sadržan u odredbama zakona o elektronskim komunikacijama i o zaštiti potrošača i da je irelevantno da li je Sporazum o sniženju cijena usluga rominga ratifikovao crnogorski parlament.

 

Izvor:rtcg.me

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top