Od 1. januara skuplje sve vrste goriva | Ekonomist

Od 1. januara skuplje sve vrste goriva

Gorivo

Cijene goriva ostaće ove sedmice nepromijenjene, dok će od 1. januara, zbog povećanja stope poreza na dodatu vrijednost (PDV), sve vrste poskupiti po dva centa, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Litar euraosupera 95 i 98 će narednih sedmicu koštati po 1,28 eura. Cijena eurodizela iznosiće 1,16 eura, a lož ulja za veleprodaju 1,13 eura.

Iz Ministarstva su saopštili da će od 1. januara, kada počinju da važe izmjene i dopune Zakona o PDV-u, sve vrste goriva poskupiti po dva centa.

PDV će se od 1. januara umjesto po dosadašnjoj opštoj stopi od 19 odsto, obračunavati i plaćati po stopi 21 odsto.

Litar euraosupera 95 i 98 će od 1. januara koštati po 1,3 eura. Cijena eurodizela iznosiće 1,18 eura, a lož ulja za veleprodaju 1,15 eura.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 14. novembra, kada su eurosuper 95, eurodizel i lož ulje za veleprodaju poskupili pet centi.

Iz Ministarstva je saopšteno da će, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 9. januara, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 10. januara.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top