Novina za privrednike: UC omogućila elektronsko praćenje zaduženja i uplata | Ekonomist

Novina za privrednike: UC omogućila elektronsko praćenje zaduženja i uplata

Unapređenjem Elektronskog servisa za privredu, omogućeno je svim carinskim obveznicima elektronsko praćenje zaduženja i uplata po osnovu carinskog duga, saopšteno je iz Uprave carina.

– Uprava carina kontinuirano sprovodi aktivnosti na unapređenju i implementaciji mjera koje se odnose na pojednostavljenje procedura, povećanje efikasnosti i kvaliteta u pruženju usluga putem elektronskih servisa prema privredi, čime doprinosi stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja i boljem funkcionisanju sistema – navodi se u saopštenju.

Unaprijeđenjem postojećeg Elektronskog servisa za privredu sa novim funkcionalnostima, kako su pojasnili, svi carinski obveznici imaju mogućnost elektronskog praćenja, pregleda i štampe zaduženja i uplata po osnovu carinskog duga.

– Nadograđena aplikacija – Elektronski servis za privredu, koja osim uvida u stanje bankarskih garancija, njihovih opterećenja, priliva i potraživanja u realnom vremenu, obuhvata i uvid u stanje ukupnog duga i uplata prema Upravi carina – kazali su iz Uprave carina.

Zahtjev za korišćenje Elektronskog servisa za privredu, kako su kazali, mogu podnijeti svi zainteresovani privredni subjekti.

Za potrebne informacije o korišćenju ovog servisa može se obratiti Sektoru za carinsko – informacioni sistem elektronskom poštom na adresu cis@carina.gov.me ili na telefon 020/442-052.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top