Novi StartUp iz Crne Gore

piše: IT analitičar Aleksa Bigović


Ekonomist ide u korak sa vremenom. Prvi vam predstavljamo novi crnogorski startup, koji je stvorio savremenu platformu za nekretnine i turizam.

Kao analitičar informacionih tehnologija (IT), praćenje raznih noviteta koji se služe modernim tehnologijama mora da bude u koraku ispraćeno i testirano. Ono što mi je zapalo za oko jeste nova platforma za poslovanje nekretninama i posredovanje https://namapi.me. U razgovoru sa osnivačem i izvršnim direktorom Mišom Savovićem dobio sam kompletne informacije o načinu funkcionisanja firme po imenu Studio za Nekretnine –  NaMapi.

Nekretnine u Crnoj Gori do sada nisu imale priliku da budu dostupne kupcima i prodavcima na savremen i moderan način kao što je to slučaj na Zapadu. Ogromna većina sajtova je na istoj starinskoj osnovi i sa istim ili sličnim načinom funkcionisanja što pravi problem prodavcu da njegova nekretnina dođe do željenog kupca, kao i ugostitelju da brže dođe do gostiju u stan za dan varijanti ili turističkom smještaju. Sve to vidimo da sada postoji na jednom mjestu.

Pojavom Studija za nekretnine NaMapi, najsavremenija platforma za prodaju, pronalazak ili kupovinu nekretnina kao i pronalazak stan za dan i turističkog smještaja dostupna je građanima Crne Gore.

NaMapi.me posjeduje interaktivnu mapu sa preciznim lokacijama gdje se nalazi nekretnina i smještaja kao i ustanova poput škola, domova zdravlja i ostalih objekata kao što su marketi i prodavnice koje se nalaze u blizini željene nekretnine. Pored toga Studio NaMapi korisnicima nudi usluge najsavremenijih metoda marketinga kako bi vaša nekretnina što brže došla do odgovarajućeg kupca.

Politika firme o ažuriranosti sadržaja jeste da na svakih mjesec dana (od datuma objave oglasa) se pozivaju oglašivači kako bi se utvrdilo da li je ostvaren cilj, kako zastarjeli sadržaj ne bi bio prisutan. Ovakav način pristupa korisnicima je za svaku pohvalu, jer ovakav princip funkcionisanja možete vidjeti samo u najrazvijenim državama svijeta. Dakle građani Crne Gore imaju iste uslove za trgovinu nekretninama kao jedan Amerikanac, Francuz, Njemac, Italijan.

Sem svega toga, Studio za nekretnine – NaMapi, osim gore pomenutih stvari objedinjuje cjelokupno tržište, a ciljnu publiku poveziju sa profesionalnim fotografima nekretnina i grafičkim dizajnerima, stambeno kreditnim savjetovanjem, pravnim i administrativnim poslovima u prometu nekretnina, procjeniteljima tržišne vrijednosti neketnina, vještacima za izdavanje energetskih sertifikata. I naravno agencijama za nekretnine i investitorima.

Za one koji najviše koriste smart telefone, a žele da budu u toku šta se nudi na tržištu nekretnina ili da imaju brz pristup iznajmljivanju smještaja, od proljeća 2018. nam dolaze i aplikacije za iOS i Android uređaje. Studio NaMapi.me se potrudio da crnogorskom građaninu omogući potpuno nov sistem za olakšano i pristupačno poslovanje nekretninama.

Ono što bih još pohvalio jeste veoma brz odziv sajta, koji je uspio je da objedini savremenost sa jedne strane i sa druge jednostavnost. Takođe, sajt je izuzetno optimizovan za pretragu putem mobilnih uređaja.

Na kraju bih još dodao da je ideja genijalna jer  nastoje da na jednom mjestu stvore cjelokupno tržište nekretninama, faktički stvara se facebook za nekretnine. Ogroman izazov da ali i vrlo isplativ ukoliko uspiju.
Saznajte više na https://namapi.me/.

Avatar
Aleksa Bigović
IT analitičar

Komentariši

Top