Novi servis za poreske obveznike | Ekonomist

Novi servis za poreske obveznike

Poreska uprava (PU) ponudila je obveznicima novi servis koji im omogućava pregledanje podataka u Centralnom registru poreskih obveznika i osiguranika (CROO) elektronskim putem.

Iz PU su kazali da su novi elektronski servis uspostavili u okviru proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima i u nastojanju da se procedure i komunikacija učine što jednostavnijim i bržim.

“Nova funkcionalnost omogućava poreskim obveznicima pregledanje osnovnih registracionih podataka, podaka o zaposlenim osobama, kao i objektima prijavljenim za obavljanje djelatnosti”, navodi se u saopštenju PU.

Pregled podataka obavlja se u sekciji IOPPD, odlaskom na opciju Pregled podataka u CROO.

“Treba napomenuti da, za razliku od pregleda Registra preduzeća, Registra obveznika poreza na dodatu vrijednost (PDV) i pregleda finansijskih iskaza koji na portalu PU može obaviti svaka zainteresovana osoba u skladu sa zakonskim odredbama, pregled podataka u CROO može obaviti samo ovlašćena osoba poreskog obveznika čijim podacima se pristupa koje je i imalac digitalnog certifikata”, dodali su iz PU.

Iz PU su naveli da je ta aktivnost još jedan korak u unaprijeđivanju funkcionalnosti sistema za poreske obveznike.

“Kako PU nastoji da bude efikasan i moderan servis za poreske obveznike i u narednom periodu koristiće se svi dostupni resursi za jačanje uslužne funkcije poreskog organa”, zaključuje se u saopštenju.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top