Novi rast cijena nafte | Ekonomist

Novi rast cijena nafte

Rast cijene barela nafte na međunarodnim tržištima rezultat je najave Organizacije zemalja izvoznica nafte OPEC da će se pridržavati sporazuma o smanjenju proizvodnje, uz nadu da će se dogovor još više poštovati.

Barel brenta je na Londonskoj berzi tokom dana dostigao vrijednost od 57,31 dolar, čak 1,13 dolara više u odnosu na prethodni dan, da bi se tokom dana stabilizovao na 57,13 dolara. Barelom američke “lake” WTI nafte trgobalo se po 1,64 odsto višoj cijeni od 54,66 odsto.

Generalni sekretar OPEC-a Mohamed Barkindo rekao je na konferenciji u Londonu da podaci iz januara pokazuju visok nivo usklađenosti proizvodnje zemalja unutar ove organizacije i da će količina proizvedene nafte opadati do kraja godine, navodi Reuters.

Prema njegovim riječima sve zemlje koje su obuhvaćene sporazumom ostaju odlučne u tome da se dostigne veća usklađenost proizvodnje.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top