Novi iPhone će koštati više od hiljadu eura? | Ekonomist

Novi iPhone će koštati više od hiljadu eura?

Obično pouzdani New York Times objavio je analizu koja se bavi novim iPhone-om, a unutar nje saznali smo jedan podatak o kojem se do sada samo spekulisalo. Prema dobro obaviještenim izvorima, ova novina piše kako će početna cijena novog “premium” modela OLED iPhone-a (oznake 8, X ili Pro) biti 999 dolara. Biće tu, naravno, i nešto skuplji modeli sa više memorije, pa bi najskuplja varijanta novog iPhone-a mogla da košta i debelo preko hiljadu dolara.

Ovih su se dana, takođe, pojavile informacije o mogućim datumima predstavljanja ovog uređaja, kao i početka prodaje. Prezentaciju novog hardvera Apple bi trebao tradicionalno održati u prvoj polovini septembra, a ove bi se godine to trebalo dogoditi u utorak 12. septembra. Prednarudžbine za nove proizvode bi, ako će se pratiti rasporedi dosadašnjih godina, trebale krenuti od 15. septembra, dok bi u slobodnu prodaju novi iPhone trebao da stigne 22. istog mjeseca.

Osim OLED iPhone-a 8, dobro upućeni izvori za ovu prezentaciju najavljuju i nadograđene modele “sedmice”, iPhone 7S i 7S plus, redizajnirani Apple Watch 3, te novi Apple TV s mogućnošću reprodukcije 4K i HDR videa. Sa softverske strane sasvim je sigurno da ćemo videti i finalne verzije iOS-a 11 i macOS-a High Sierra.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top