Novi duvanski se otvara 24. maja

Novi duvanski kombinat NDKP počeće sa probnom proizvodnjom 24. maja, saznaje Pobjeda.

Fabrika je u utorak dobila dozvolu Uprave za carine za slobodnu carinsku zonu u fabričkom krugu.

Prema riječima predsjednika Tenderske komisije Branka Vujovića, dozvola Uprave za carine i stvoreni tehnički preduslovi omogućavaju da prostor na kojem se nalazi NDKP može biti slobodna carinska zona.

“To znači da se uskoro, do kraja maja, svakako očekuje probna proizvodnja”, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, razlog kašnjenja proizvodnje je što se čekalo da se obezbijede neophodni tehnički preduslovi da bi slobodna zona mogla da funkcioniše.

“Investitor, kompanija BMJ industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, je morala da obezbijedi potreban broj kamera, rasvjetu, ograde, kancelarije sa potrebnom opremom za smještaj službenika carine, povezivanje kabla sa carinskim sistemom Uprave carina, radi praćenja evidencije”, objasnio je Vujović.

Ističe da u fabriku nije mogao da uđe repromaterijal, prije nego što je slobodna zona dobila dozvolu za korišćenje.

“Sad je pitanje koliko će opslužiteljima opreme trebati vremena da isprobaju linije. Datum početka probne proizvodnje će se odrediti zavisno od toga koliko je njima vremena biti potrebno da budu spremni i da oprema bude u funkciji”, rekao je Vujović.


 

Izvor: Pobjeda

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top