Novi Android zvaće se Oreo | Ekonomist

Novi Android zvaće se Oreo

Naziv aktuelne Android verzije je Nougat, a po abecedi dolazećem izdanju trebalo bi dati ime koje počinje slovom O.

Gotovo da i nije bilo sumnje za koji će se slatkiš Android ovoga puta opredijeliti, budući da nam na slovo O pada na pamet prvo Oreo, a potpredsednik Androida Hiroši Lokmejer upravo je o tome i objavio mini video na svom Twitter nalogu.

Ipak, s obzirom na to da Oreo nije generičko ime dezerta, Google će najverovatnije ući u partnerstvo kao što je to bio slučaj kod verzije 4.4 KitKat.

O karakteristikama verzije Android Oreo dobićemo dodatne informacije na događaju Google I/O 2017 koji će početi 17. maja.

Od nastanka Androida, izuzev u prvim dvjema verzijama platforme nazvanim Alfa i Beta, Google od slova C koristi nazive slatkiša.

Prvi je bio Cupcake za Android 1.5, potom Donut za Android 1.6, Eclair za Android 2.0 i 2.1, Froyo za Android 2.2, Gingerbread za Android verzije od 2.3.3 do 2.3.7, za Honeycomb za Android 3 i sve 3.x verzije, Ice Cream Sandwich za Android 4.0.3 i 4.0.4, Jelly Bean za Android 4.1 do 4.3, KitKat za Android 4.4, Lollipop za Android 5.0 i 5.1, Marshmallow za Android 6.0 i aktuelni Nougat za Android 7.0.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top