Nova usluga Pošte Crne Gore: Elektronski prenos novca sa Srbijom - Ekonomist

Nova usluga Pošte Crne Gore: Elektronski prenos novca sa Srbijom

Pošta Crne Gore uvela je novu uslugu Međunarodni prenos novca i tim omogućila građanima brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca sa Srbijom, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Prijem i slanje novca moguće je izvršiti u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i Srbije. Novac uplaćen do 19 sati biće dostupan za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenima pošta u Crnoj Gori i Srbiji.

“Procedura slanja novca je krajnje jednostavna. Korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca, te iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u eurima”, pojašnjeno je iz Pošte Crne Gore.

Novac će biti isplaćivan u eurima u Crnoj Gori, odnosno u dinarima u Srbiji, u skladu za kupovnim deviznim kursom koji primjenjuje Pošta Srbije. Maksimalni iznos koji je moguće poslati je 1.000 eura.

“Pošta je mogućnost elektronskog prenosa novca sa Srbijom ponudila posebno imajući u vidu potrebu unaprjeđenja otkupa poštanskih pošiljaka i elektronske trgovine. Ovakav vid prenosa novca uskoro će biti moguć i sa drugim poštanskim upravama iz regiona”, pojasnili su iz Pošte.

Pošta Crne Gore će uslugu elektronskog prenosa novca sa Srbijom naplaćivati po tarifi 2,5 eura + 2 odsto od iznosa koji se šalje.

Izvor CDM
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top