Nova pravila na plažama: Besplatne ležaljke i suncobrani u popodnevnim satima | Ekonomist

Nova pravila na plažama: Besplatne ležaljke i suncobrani u popodnevnim satima

Poslije 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biće potpuno besplatno ovog ljeta u Crnoj Gori. To je novo pravilo koje se primjenjuje.

To je u Budvi nedavno rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo pristojno naplaćivati punu cijenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne.

– Zato smo ove godine uveli da poslije 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara – rekao je Jelušić.

Naime, osim te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno prije dva mjeseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla. Na njoj će, kako je objasnio Jelušić, biti istaknuto koje je radno vrijeme plaže, koja je cijena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se mjeriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže, pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža…

– Na taj način će svaki gost imati punu infromaciju o samoj plaži i njenim cijenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu sa Pravilnikom, i u suprotnom biće sankcionisani – bio je jasan Jelušić.

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje “parče obale” gdje će moći da se opuste.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top