Nova mljekara “Nika” počela s radom

U Mljekari Nika, koju je početkom avgusta prošle godine iz stečaja za 910 hiljada eura kupila nikšićka firma F.M.L, vlasništvo porodice Šljukić, danas je ozvaničen nedavno započeti rad, nakon dvogodišnje pauze.

Izvršni direktor Nike, Tadija Šljukić, rekao je da je zadovoljan što je ponovo počela da radi stara nikšićka mljekara, koja je jedina decenijama donosila mlijeko na trpeze građanima Nikšića.

„Nakon kratkotrajnog zastoja Nika je obnovila proizvodnju u modernim, savremenim pogonima sa proširenom paletom mliječnih prerađevina“, rekao je Šljukić.

On je kazao da se njegova porodica, u čijem vlasništvu je i mljekara Srna u Nikšiću, već duže bavi preradom mlijeka i najavio da će širiti asortiman proizvoda, kao i količinu i obim prerade mlijeka.

Šljukić je pozvao sve kooperante i domaćine da drže što više krava i obećao da će im sve količine mlijeka biti otkupljene i na vrijeme plaćene.

Otvaranju mljekare prisustvovali su potpredsjednik Vlade Milutin Simović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.


 

Izvor: RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top