Nova društvena mreža prijeti Fejsbuku i Snapchatu

Tim koji je početkom 2015. godine aplikacijom Meerkat pokrenuo trend video prenosa uživo na društvenim mrežama, ima novu hit aplikaciju koja bi, barem kada je riječ o tinejdžerima, mogla da predstavlja opasnu konkurenciju liderima na tom polju, kao što su Facebook i Snaphcat.

Houseparty je aplikacija za video razgovore više korisnika, koja je postala toliko popularna, da u Facebook-u rade na njenoj kopiji, a ove jeseni mogli bismo da dobijemo aplikaciju Bonefire sa sličnim opcijama.

Iako broj korisnika Houseparty-ja nije veliki u poređenju sa Snapchat-om i pogotovo Facebook-om i koristi je oko 20 miliona pretežno tinejdžera, uz ovu aplikaciju korisnici provode mnogo vremena. Poređenja radi, dok korisnici Snapchat-a na ovoj aplikaciji prosječno dnevno provode oko 30 minuta, a na Facebook-u, Instagram-u i Messenger-u oko 50 minuta. Informacija da prosječno vreme korištenja Houseparty-ja je 51 minut donosi interesantna razmišljanja prvog čovjeka Facebook-a.

Zukerbeg ovaj tip aplikacija smatra zanimljivim jer obuhvata dva velika trenda na društvenim mrežama –video razgovore i povezivanje grupe prijatelja.


 

Izvor: Dnevnik.hr

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top