Norvežani stigli u Igalo | Ekonomist

Norvežani stigli u Igalo

Treća grupa ovogodišnjih pacijenata iz Norveške stigla je u Institut Simo Milošević u Igalu. Do kraja godine, očekuje se još njiih 450, a ugovorom potpisanim između Instituta i bolice iz Osla od naredne godine predviđen je dolazak gotovo 1.000 pacijenata iz Norveške.

Lajla iz Norveške više od 35 godina dolazi u Igalo na liječenje. Tegobe koje ima zbog reumatoidnog artritisa, kaže, uspješno joj svake godine ublaže terapije u Institutu.

“Kontinuirano, petodnevno liječenje zaista omogućava bolji kvalitet zdravlja, ali i života. Utiče na poboljšanje fizičkog, ali i mentanog zdravstvenog stanja”, kaže Lajka

I njen sunarodnik Bjon pati od oboljenja iz iste grupe bolesti, a naša klima mu, kaže, prija više nego hladnija u njegovoj domovini.

Doktorka Marina Delić kaže da Institut ima prirodne resurse, kao što su morksi peloid “koji koristimo u našim terapijskim porcedurama i mineralna voda koju takođe koristimo u našim procedurama”.

Ove godine potpisan je i ugovor između našeg Instituta i bolnice u Oslu.

Glavna sestra norveškog programa, Inger Hansen, kazala nam je da su za 2019. kao početak četvorogodišnjeg mandata dobili još jednu grupu od 140 pacijenata.


Izvor: RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top