Nokia se vraća mobilnim telefonima

Nokia se vraća mobilnim telefonima

Nokia se nakon brojnih kontradiktornih informacija vraća mobilnim telefonima, pitanje je samo u kojem kontekstu.

Da je tome tako, potvrdio je izvršni direktor Nokie, Rajeev Suri, koji je u razgovoru za Njemački portal Manager Magazin otkrio preliminarne planove, prenosi Seebiz.

“U ovom trenutku tražimo pouzdane partnere. Istina je, jednostavno želimo dizajnirati i licencirati nove modele pametnih telefona pod brandom Nokia”, kratko je rekao Suri.

Sve bi se moglo realizovati tek u poslednjem kvartalu 2016. godine, naime, do tada prema ugovoru o prodaji ekskluzivna prava na korištenje imena Nokia u mobilnoj telefoniji ima Microsoft. Kako se prošle godine Nokia našla na rubu, jedini izlaz je bio prodaja Microsofta, to je i realizovano, ali iako se većina nadala da će brand Nokia opstati, to se na kraju ipak nije dogodilo. Pravno, Nokia mora čekati istek ugovora o korišćenju branda u mobilnom segmentu, ali čini se kako planovi za povratak postoje, samo se traži kvalitetan partner.

*Izvor: Seebiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top