Nokia lansira kameru za snimanje virtuelne stvarnosti | Ekonomist

Nokia lansira kameru za snimanje virtuelne stvarnosti

 Finska Nokia planira da se vrati na tržište pomoću kamere koja nalikuje Zvijezdi smrti iz Ratova zvijezda. Riječ je o profesionalnoj kameri, imena Ozo, koju odlikuje jedna neobična činjenica – njom se snima sadržaj za virtuelnu realnost.

– Ovo je ponovno rođenje Nokije, čemu smo svjedočili već nekoliko puta u 150 godina dugoj istoriji kompanije. Ozo smo proizveli u Finskoj. Srećni smo što svijetu možemo predstaviti Ozo, kameru koja će definisati potpuno novu kategoriju snimanja videa u virtuelnoj stvarnosti. Očekujemo da će virtuelna stvarnost uskoro znatno unaprijediti način komuniciranja, kao i način na koji prenosimo priče – izjavio je Ramzi Haidamus, predsjednik Nokia Technologies.

Ozo se sastoji od osam sinhroniziranih kamera koje su dizajnirane da snimaju 3D video za uređaje poput Oculus Rifta.

Detalji, poput cijene i tehničkih specifikacija, će biti otkriveni u narednih nekoliko mjeseci, a u prodaji će se naći u posljednjem kvartalu ove godine.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top