Nokia ima rješenje za loš WiFi | Ekonomist

Nokia ima rješenje za loš WiFi

Svima nam se dešava da Wi-Fi signal kod kuće iznenada padne ili da ruter jednostavno ne radi. U tim slučajevima Nokia Home Wi-Fi bi trebalo da riješi stvar.

Ovaj ruter je poseban po tome što automatski skenira okruženje u kojem se nalazi, saznaje za prepreke koje su oko njega – drugi ruteri, bežične konekcije, mobilni telefoni, drugi izvori Wi-Fi signala i slično – i svoj rad prilagođava tako da pruži besprekornu Wi-Fi konekciju u cijelom stanu, bez mrtvih zona.

Nokia je u ovaj Wi-Fi ruter stavila Broadcom Air-IQ tehnologiju, koja može istovremeno da detektuje do 17 problematičnih konekcija ili uređaja koji bi mogli da budu prijetnja po rad rutera i to na oba spektra – 2.4 GHz i 5 GHz.

Nokia je novi Wi-Fi ruter osmislila posebno za rad sa operatorima i tako će se, najvjerovatnije i prodavati od drugog tromesječja 2018. godine, ali mu cijena još uvek nije otkrivena. Ruter je dizajniran kao ukras u kući, sa plavim svjetlosnim krugom za obavještenja o radu, a imaće mjesto i za SIM karticu i uobičajene portove za rad kao kućni Wi-Fi ruter.


 

Izvor: Mondo

Komentariši

Top