Nokia 8 u Evropi ipak sa nižom cijenom, u nekim djelovima se dobija poklon Nokia Steel sat | Ekonomist

Nokia 8 u Evropi ipak sa nižom cijenom, u nekim djelovima se dobija poklon Nokia Steel sat

HMD Global je ove nedjelje službeno predstavio prvi Nokia Android flagship Nokia 8 sa najavom pristizanja na tržište u septembru. U Njemačkoj je već u prednarudžbinama i to po cijeni nešto nižoj od najavljenih 599€.

Nokia 8 ima, makar na papiru sve ono što bi jedan top model morao da ima. Dizajnom možda nije nalik na futuristički Galaxy S8, LG G6 ili Xiaomi Mi MIX, ali će svoj klasični dizajn pokušati da nadoknadi svojim legendarnim logom iznad 5.3-inčnog Quad HD ekrana.

Uz Snapdragon 835 sa 4 GB RAM-a i 64 GB memorije za skladištenje, ne srami se ljute konkurencije, a leđa su joj ono gdje leži njen izgledno najjači adut – dvostruka kamera sa optičkom stabilizacijom i isto tako legendarnom Zeiss optikom.

Možda i najjači adut je čisti Android s uvijek svježim nadogradnjama bez čekanja.

Najavljena cijena je 599€, što nije pretjerano za uređaj sa ovakvim specifikacijama. Sudeći prema cijenama u Njemačkoj i Rusiji, biće ipak nešto jeftinija.

Tako će u Njemačkoj koštati 579€, s time da operater O2 uz nju poklanja i Nokia Steel smartwatch, koji sam vrijedi €130. U Rusiji je Nokia 8 u pretprodaji po cijeni od 575€ i to u svim bojama: Polished Blue, Tempered Blue, Silver i Polished Copper.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top