Noćenje u Filadelfiji 10 000 dolara

Zbog planiranog dolaska poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje, u Filadelfiju u septembru, cijene smještaja u tom gradu su vrtoglavo porasle.

Cijene noćenja u Filadelfiji dostigle su vrijednost od čak 10.000 dolara u apartmanu u vrijeme papinog boravka.

Iako je ponuda stanova za izdavanje u Filadelfiji za mjesec septembar desetostruko skočila, cijene rastu iz dana u dan, piše francuski dnevnik Figaro.

Očekuje se da će tokom papinog boravka u Filadelfiji, 26. i 27. septembra, taj grad posjetiti preko dva miliona vjernika. Tu priliku žele da iskoriste u finansijskom smislu prezaduženi studenti, stanodavci i podstanari, koji za tu priliku ustupaju smještaj.

Na sajtu Airbnb postavljeno je na stotine oglasa o izdavanju smještaja u periodu boravke pape u Filadelfiji. Među njima se nalazi i oglas kojim se nudi renovinari trosobni dupleks za 10.000 dolara za noć.

U lokalnim agencijama tvrde da je prosječna cena noćenja u smeštajnim kapacitetima u vrijeme papine posjete 125 dolara, ali da su te ponude već odavno rezervisane, tako da sada ostaju samo skupe varijatne.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top