NLB prodala još 104 miliona eura loših kredita | Ekonomist

NLB prodala još 104 miliona eura loših kredita

NLB banka je u ponedjeljak sa najboljim ponuđačima sklopila ugovor o prodaji paketa problematičnih potraživanja fizičkih osoba u Sloveniji u ukupnoj bruto vrijednosti od oko 104 miliona eura, izvještava Delo.

Nakon prodaje paketa potraživanja od kompanija krajem lipnja NLB tako zaključuje prodaju većeg dijela portfelja loših potraživanja.

Prodaja preostag dijela problematičnih potraživanja zavisiće od situacije na tržištima. Banka je ugovor za prodaju prvog paketa loših dugova zaključila krajem juna, a riječ je o potraživanjima slovenačkih kompanija u ukupnoj bruto vrijednosti od oko 396 miliona eura.

Ko je kupac paketa potraživanja i koliko će se smanjiti udio loše imovine u portfelju, u banci ne otkrivaju. Oni navode da su potpisali ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, te da će se udio značajno smanjti. Dodaju da su neto učinak i time smanjenje stepen loših kredita niži od navedenih bruto iznosa.

List Dnevnik je početkom mjeseca pozivajući se na neslužbene informacije objavio da su paket potraživanja kompanija kupili američki fond Pine River Capital, švajcarski operator loših kredita DDM grupa i češki APS Holding.

Izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top