Njemci SAD-u prepuštaju Ti-mobajl - Ekonomist

Njemci SAD-u prepuštaju Ti-mobajl

Njemački telekomunikacioni operater Dojče telekom pregovara o eventualnom ustupanju Ti-mobajla SAD, svog mobilnog ogranka u SAD.

Dojče telekom je u razgovorima sa američkim kablovskim operaterom Komkast, objavio je “Menadžer magazin” citirajući izvore.

Dojče telekom, kako navodi “Menadžer”, razgovara sa više kandidata, među kojima je Diš netvorks, o kupovini svog ogranka, ali Upravni odbor Dojče telekoma smatra Komkast najinteresantnijim kupcem, prenio je Rojters.

Komkast bi mogao više da odgovara, jer je ta firma finansijski jača i mogla bi da objavi ponudu za sve akcije Ti-mobajla SAD, piše “Menadžer”.

Početkom ovog mjeseca je jedan od izvora objavio da je Diš, operater satelitske televizije na drugom mjestu u SAD, pokrenuo je razgovore o spajanju sa Ti-mobajl SAD, mobilnim operaterom na četvrtom mjestu u SAD, čijih je 66 odsto u vlasništvu Dojče telekoma.

Izvor B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top