Njemački Lidl ne dolazi u Crnu Goru | Ekonomist

Njemački Lidl ne dolazi u Crnu Goru

Njemački trgovački lanac Lidl, nakon nedavnog otvaranja prodavnica u Srbiji, ne razmišlja o širenju poslovanja i na crnogorsko tržište.

– Trenutno se koncentrišemo na dalji razvoj u Srbiji, nakon uspješnog otvaranja sredinom oktobra. U ovom trenutku ne razmišljamo da se proširimo na crnogorsko tržište – kazali su agenciji Mina-business predstavnici Lidl-a.

Lidl u Srbiji ima 19 prodavnica u 14 gradova. Kompanija je u oktobru otvorila prvih 16 prodavnica u 12 srbijanskih gradova, a prošle sedmice još tri u Beogradu, Kruševcu i u Pančevu. U tim prodavnicama se mogu kupiti samo neki od Lidl brendova, među kojima su Fin Carre, u okviru koga se proizvodi i najprodavanija Lidlova mliječna čokolada, konditorski proizvodi Sondey, hrana za bebe Lupilu, kozmetika Cien i kućna hemija W5.

Kada su u pitanju zemlje regiona, Lidl u Hrvatskoj ima više od 90 trgovina. Vrata prvih 13 trgovina kupcima su otvorena 2006. godine.

Maloprodajni lanac Lidl dio je Schwarz grupe čije je sjedište u Nekarsulmu, u Njemačkoj. Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 samo na području tadašnje Zapadne Njemačke. Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine, padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočni dio zemlje.

Lidl u ovom trenutku postoji u 29 zemalja Evrope i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a njegova mreža broji više od 10,5 hiljada savremenih diskonta i zapošljava oko 260 hiljada ljudi.

_______________________________________________________________

Izvor: Mina business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top