Njemačka željeznica platila 53 miliona eura zbog kašnjenja | Ekonomist

Njemačka željeznica platila 53 miliona eura zbog kašnjenja

Njemačka željeznička kompanija “Dojče ban” (Deutsche Bahn) prošle godine platila je oko 53,6 miliona eura odštete putnicima zbog kašnjenja vozova.

Iz ove kompanije su kazali da je ovo za trećinu više nego prije dvije godine, a razlog je to što je svaki četvrti voz na međunarodnoj liniji kasnio.

Građani koji su se prošle godine žalili zbog kašnjenja dobili su u prosjeku gotovo 20 eura, što je za euro više nego prije dvije godine. Pravo na žalbu zbog kašnjenja vozova iskoristilo je 2,7 miliona putnika.

Kompanija “Dojče ban” najavljivala je da će smanjiti stopu kašnjenja vozova jer je 2017. godine skoro svaki peti međunarodni voz kasnio.

Prošle godine je otkazivano deset vozova dnevno, a tokom čitave godine 3.500 vozova nije krenulo s polazne stanice. Kao razlog velikog broja kašnjenja, DB navodi brojne vanjske uticaje, prije svega vremenske uslove.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top