Njemačka traži dobavljače na Zapadnom Balkanu

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede i energije SR Njemačke (BMWi), a u okviru zajedničke organizacije njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) i njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME e.V), predstavlja B2B projekt „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u Hrvatskoj i državama Zapadnog Balkana“.

Mjesto održavanja događaja je Minhen u Njemačkoj (Industrijska i trgovinska komora u Minhenu), a datum je 9.6.2015.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja, u obliku B2B-matchmaking razgovora, odabrane kompanije iz Hrvatske i ostalih zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim kompanijama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja kao što su metaloprerađivačka, elektrotehnička i elektronska, hemijska industrija, industrija plastike i gume, informaciona i komunikaciona tehnologija, industrija ambalaže, drvoprerađivačka industrija i namještaj i dr.

Planirano je da oko 100 kompanija iz regije Zapadnog Balkana prisustvuje ovom događanju, dok se sa njemačke strane očekuje 25 njemačkih zainteresovanih preduzeća.

Rok prijave za sve zainteresovane kompanije je 30. 3. 2015. Prijavni obrazac kao i više informacija o ovoj inicijativi i uslovima učestvovanja možete pronaći na web stranici Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore: http://kroatien.ahk.de/hr/projekti/njemacka-inicijativa-za-pronalazenje-dobavljaca-u-hrvatskoj-i-drzavama-zapadnog-balkana/.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top