Nisu imale biznis plan ni početni kapital, ali strast prema poslu jesu | Ekonomist

Nisu imale biznis plan ni početni kapital, ali strast prema poslu jesu

Dvije sestre, Jelena i Jasna Hajduković prije tri godine odlučile su da naprave svoj kozmetički brend. Jasna se u to vrijeme porodila, a firma za koju je radila zatvorila je predstavništvo u Beogradu. Ona se bavi dizajnom i marketingom. Jelena je medicinski radnik, kozmetičar. Prirodno je bilo da se udruže. “Mućkanje” kremica do tada je bio njihov hobi a onda je postao biznis. Prvo su otvorile svoj salon ljepote a zatim stvorile “Sabi Handmade” – kozmetiku na bazi neprerađenog bilja i nerafinisanih biljnih ulja.

“Po struci sam medicinski radnik u oblasti aromakozmetike i fitoterapije. Prirodno je da sam ja ta koja smišlja i usavršava recepture i na kraju pravi  proizvod. Jasna ima puno iskustva u marketinškom i dizajnerskom sektoru, pa je, bez mnogo premišljanja, njoj pripalo dizajniranje naše kolekcije – od ambalaže do etiketa”, priča Jelena.

Prije tri godine odlučile su da svoje preparate pretvore u brend. Firma “Jelena Hajduković PR Sabi Handmade” osnovana je u januaru 2015. godine.

“Do tada, mućkanje kremica, eksperimetisanje sa hladno-cijeđenim uljima, eteričnim uljima i raznim recepturama bio je samo hobi. Preparate smo pravile za sebe i svoje najbliže. Nakon što su prijatelji počeli da naručuju naše preparate i da nas nagovaraju da se proširimo, počele smo ozbiljno da razmišljamo u tom smjeru. Nismo imale plan u početku, sve je išlo polako. Mijenjale smo izgled kolekcije, unapređivale ambalažu, pratile povratne informacije. I sada se slatko nasmijemo kada se sjetimo nekih početničkih izbora etiketa za koje smo tada mislile da su pun pogodak. Jedino što se nikada nije mijenjalo je kvalitet proizvoda i sirovina koje koristimo u našim proizvodima”, kaže Jelena.

Voljele su prirodu i kozmetiku napravljenu na bazi prirodnih sastojaka. Problem su bile visoke cijene takvih proizvoda na našem tržištu.  Ono što je, s sa druge strane, bilo dobro je činjenica da ta vrsta kozmetike može na rafovima da čeka na kupca godinama a da se ne pokvari.

“Sabi Handmade kozmetika je proistekla iz ljubavi prema prirodnom i jednostavnom pristupu njezi kože. U svom salonu ljepote radile smo konvencionalne tretmane lica i tijela. Koristeći ekskluzivne i skupe proizvode vidjele smo rezultate ali smo osjetile da nešto nedostaje …..jednostavnost! Njega lica i tijela ne bi trebalo da oduzima ni previše vremena ni previše novca. Želja da se stvori nešto od neprerađenog bilja i čistih hladno ceđenih biljnih ulja, koje nam je priroda podarila, pretvorila se u posao”.

Nisu imale biznis plan ni početni kapital. Sve se odvijalo polako i spontano. Za svaku novu ideju ili poduhvat izdvajale su novac iz sopstvenog budžeta, u hodu.

“Postojale su dvije vrste prepreka. S jedne strane bile su to previsoke  dažbine koje nameće država i nedostatak podrške u vidu poreskih olakšica za preduzetnike, a sa  druge mala platežna moć kupaca . Bilo je potrebno pronaći adekvatnog snabdjevača sirovina u čiji ste kvalitet sigurni kao i ambalaže koje se uklapaju u imidž brenda”.

Jelena kaže da je prvi princip njihovog poslovanja kvalitet bez kompromisa. Vrlo je važna i komunikacija sa kupcima.

“Birati proizvode za njegu kože nije jednostavan poduhvat za većinu ljudi koji nijesu upoznati sa prirodnom kozemtikom. Prioritet nam je uvijek da budemo dostupni i odgovorimo na sva pitanja, dajemo sugestije i preporuke za adekvatnu njegu. Jako je bitan i odnos sa poslovnim partnerima, kako snabdjevačima tako i prodajnim mjestima. Za sada smo imale sreću da poslujemo sa izuzetno korektnim i profesionalnim ljudima”, kaže Jelena.

Uslovi na tržištu, prema njenom mišljenju, za male proizvođae nisu najpovoljniji. Veći prodajni objekti imaju nepovoljne komisione provizije. Naplaćuje se samo prisustvo kao pozicioniranje na prodajnom prostoru. Da biste se u to ukopili morate u startu imati visoke cijene koje se ne uklapaju u platežnu moć kupaca, objašnjava ona.

“Najveći izazov sa kojim se susrećemo je pronalaženje adekvatne ambalaže u domaćoj proizvodnji, koja se uklapa u našu viziju brenda a koja se razlikuje od postojećih brendova na tržištu. Dodatni problem je što nakon višemjesečne saradnje proizvođač ambalaže prestane da proizvodi određenu seriju i budemo prinuđeni da mijenjamo proizvođača ili sam izgled i dizajn proizvoda”.

U poslu im najviše nedostaje slobodnog vremena za kreativnost . U budućnosti imaju cilj da svoje proizvode pasiraju u maloprodajnim objektima širom Srbije a ne samo u Beogradu i Novom Sadu.

Sve koji kreću njihovim stopama na neutabanu stazu privatnog biznisa, sestre Hajduković bi savjetovale da ne žure već idu korak po korak.

“Bitno je imati ideju i strast prema toj ideji. To je prvi korak.  Raspolagati svojim vremenom i izražavati svoju kreativnost radeći ono što volite  je neprocenjivo”.


 

Izvor: BIZLife

Komentariši

Top