Nisan zbog Bregzita odustao od proizvodnje novog modela | Ekonomist

Nisan zbog Bregzita odustao od proizvodnje novog modela

Japanski proizvođač automobila Nisan odustaje od proizvodnje jednog svog modela vozila, X-Trail, u svojoj fabrici u Sanderlendu, javila je agencija Frans pres.

– Donijeli smo takvu odluku iz ekonomskih razloga. Duga neizvjesnost o budućim odnosima između Velike Britanije i EU ne pomaže kompanijama poput naše da planiraju budućnost – rekao je predsjednik Nisana za Evropu, Đanluka de Fiči.

U fabrici Nisan u Engleskoj zaposleno je oko 7.000 ljudi. Kompanija je navela da će model vozila biti proizveden u Japanu, prenijela je agencija AP.

Nisan je ranije saopštio da planira proizvodnju modela X-Trail nakon što je britanska vlada, poslije referenduma 2016. na kojem su se Britanci izjasnili za Bregzit, uputila pismo kompanijama da im poslovanje neće biti ugroženo.

Velika Britanija treba da istupi iz članstva u EU 29. marta ali se još ne zna da li zemlja izlazi sa ili bez dogovora sa EU zbog podijeljenih stavova britanskih političara.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top