Nijedna kompanija nije podijelila bonuse | Ekonomist

Nijedna kompanija nije podijelila bonuse

Nijedna firma u većinskom državnom vlasništvu, a koja potpada pod Ministarstvo ekonomije, nije podijelila bonuse direktorima i zaposlenim iz dobiti za prošlu godinu, saopštili su Pobjedi iz tog Vladinog resora.

Bonuse direktorima i zaposlenim nijesu dijelili u Elektroprivredi (EPCG) u kojoj je prošle godine izvršni direktor bio Tonino Maglio, a predsjednik borda Srđan Kovačević, kao ni u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CEGS) čiji je izvršni director bio Ivan Bulatović, a predsjednik Dragan Laketić.

Ni Crnogorski operator tržišta električne energije (COTEE) čiji direktor je bio Milan Radović, a predsjednik Dragica Sekulić to nije uradio, kao ni Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) u kojem je direktor Zoran Đukanović, a predsjednik Miodrag Čanović.

Pobjeda je u srijedu objavila da su u Monteputu direktori dobili po blizu tri hiljade eura bonusa.

Bez nagrada za dobro poslovanje ostali su i u Montenegrobonusu, kojim upravlja Aleksandar Kašćelan, a predsjedava Miroslav Ivanišević, kao i u Pošti, u kojoj je direktor Ivan Kalezić, a predsjednik Igor Radusinović.

I iz Aerodroma Crne Gore, gdje je direktor Milovan Đuričković, a predsjednik Vojin Vlahović, kako su podgoričkom listu kazali, i pored velike dobiti nijesu ni razmišljali o podjeli bonusa.

Iz Rudnika uglja, koji je u manjinskom vlasništvu države, a u kojoj je izvršni direktor Slavoljub Popadić, a predsjednik Vladan Dubljević, nijesu isplaćivani bonuse, iako su posljednje tri godine ostvarili profit.

“Zahvaljujući dobroj poslovnoj politici, smanjenim troškovima na svim pozicijama, boljem kvalitetu uglja za potrebe Termoelektrane (TE) Pljevlja, kao i marljivom radu zaposlenih ostvarili smo profit. Ni u godinama iza nas nikada nijesu isplaćivani bonusi”, saopšteno je iz Rudnika uglja.

Za razliku od tih kompanija, u državnom Monteputu podijeli su 101,1 hiljadu eura bonusa direktorima i radnicima. Po 2,84 hiljade eura dobili su članovi Odbora direktora, po 2,13 hiljada eura direktori sektora i sekretar društva, a zaposleni po 710 eura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top