Nezadovoljnim akcionarima Trenda 1,5 miliona eura | Ekonomist

Nezadovoljnim akcionarima Trenda 1,5 miliona eura

Na vanrednoj slcupštni akcionara Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Trend juče je usvojen plan razvoja, a vlasnici 13,9 odsto akcija glasali su protiv i na taj način stekli uslov za isplatu vlasničkog uloga od oko 1,5 miliona eura, u narednih 12 mjeseci.

Skupština ZIF Trenda održana je u prostorijama PLC Morača (bivšeg Titeksa), a prisustvovali su predstavnici 64,59 odsto upisanih akcija fonda.

Za akcionare koji su glasali protiv programa razvoja, obezbijediće se zakonom garantovana isplata u predviđenom roku. Akcionari koji na Skupštini nisu podnijeli zahtjev za isplatu, isti mogu predati u prostorijama društva za upravljanje u roku od 30 dana od održavanja skupštine. Uputstva vezana za predaju zahtjeva biće objavljena na sajtu www.trendfund.me. Od dana podnošenja zahtjeva, teče rok za isplatu, koji traje godinu dana”, saopštila je Vijestima Milica Petričević, portparol Društva za upravljanje (DZU) Butterfly finance lcoje upravlja Trendom.

Predstavnici fonda predstavili su juče akcionarima planove za razvoj najznajčajnijih djelova imovine. Za hotelski kompleks HTP Trend Korali iz Sutomora, kojim fond većinski gazduje, predviđena je rekonstrukcija, unapređenje hotelskih kapaciteta i dodavanje novih sadržaja, kako bi se poboljšala ponuda i povećali prihodi.

Menadžeri fonda saopštili su da je PLC Morača, konačno postavljen na stabilne temelje, i da je predviđen višegodišnji plan razvoja u cilju povećanja vrijednosti, a koji podrazumijeva povećanje kapaciteta, iskorišćenost imovine, kao i poboljšanje usluga tog preduzeća, koje se bavi izdavanjem poslovni prostora.

ZIF Trend posjeduje atraktivno zemljište u Ulcinju koje planira da proda, a sve u cilju izmirenja obaveza i realizaciju novih projekata. U posjedu fonda, u skoro stopostotnom vlasništvu nalazi se i firma Trend Invest, koja je vlasnik firme Damirprojekt u čijem vlasništvu se nalazi zemljište u Zaprešiću, u blizini Zagreba.

Želja za povećanjem likvidnosti fonda, postavila je kao cilj i prodaju ovog zemljišta”, navela je Petričević.

Izvor: Vijesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top