Neuspjeh Apple Watch-a u SAD

Apple Watch doživio je poraz na američkom tržištu, pošto je u junu zabilježio pad prodaje od 90 i više odsto, pokazalo je istraživanje firme Slice Intelligence.

Apple je tokom juna u SAD prodao samo 20.000 primjeraka Watch satova dnevno, a ponekad bi ta brojka pala i na 10.000, da bi na kraju mjeseca prodaja dotakla minimum, pa je u tom periodu dnevno prodavano četiri do pet hiljada primjeraka.

Podaci o prodaji se odnose isključivo na SAD, a ne i Kanadu, Australiju, Veliku Britaniju i ostalih 12 zemalja u kojima se Apple Watch zvanično nalazi u prodaji.

Slice Intelligence procjenjuje kako su od početka prodaje dvije trećine prodatih Apple Watch satova činili oni iz početne “entry-level” Sport serije, dok se modeli od nerđajućeg čelika (549 dolara) i 18-karatnog zlata (luksuzna Edition serija s cijenom od 10.000 dolara) prodaju puno slabije.

Apple je navodno tokom juna prodao manje od 2.000 primjeraka Edition serije sata. Prve službene podatke o prodaji Watch sata Apple će predstaviti krajem jula.

 

Izvor:BizLife

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top