Netflix potukao očekivanja tržišta, akcije preskočile 200 dolara | Ekonomist

Netflix potukao očekivanja tržišta, akcije preskočile 200 dolara

Američki Netflix objavio je da je u trećem kvartalu uspio da pridoda novih 5,3 miliona pretplatnika što mu je u velikoj mjeri omogućilo da premaši očekivanja i u pogledu prihoda i dobiti.

Prihod u periodu jul-septembar dostigao je 2,98 milijardi USD u odnosu na očekivanje od 2,97 milijardi, dok je dobit po akciji skočila na 37 centi u odnosu na očekivanja od 32 centa.

Analitičari su predviđali da kompanija pridoda 4,5 miliona pretplatnika, dok je sa ostvarenih 5,3 miliona dostigla na globalnom nivou 109,3 miliona pretplatnika.

Na američkom tržištu pridobio je 850.000 pretplatnika u odnosu na očekivanja od 810.000, dok je ekspanzija došla sa međunarodnog tržišta gde je prikupljeno 4,45 miliona novih pretplatnika u odnosu na očekivanje od 3,69 miliona. Broj novih pretplatnika porastao je 49% u odnosu na isti period prošle godine.

Uprava očekuje u tekućeg kvartalu bolje rezultate od očekivanja analitičara: prihod od 3,27 milijardi naspram očekivanih 3,15 milijardi, i dobit po akciji od 41 centa naspram očekivanih 33 centa.

Očekuje se da će u periodu septembar-decembar kompanija dodati novih 6,3 miliona pretplatnika, dok će naredne godine u programski sadržaj uložiti 7-8 milijardi USD u odnosu na prethodnu najavu od sedam milijardi.

Akcije ove kompanije jučerašnje trgovanje su završile u plusu od 1,6% na 202,7 USD, da bi nakon objave rezultata skočile dodatnih 2%.


Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top