Nestle prodaje pogon | Ekonomist

Nestle prodaje pogon

 

Ženeva — Švajcarski gigant prehrambene industruje Nestle je u pregovorima o prodaji svoje filijale smrznute hrane Davižel grupaciji Brejks.

Pregovori koje nisu željeli da potvrde predstavnici ni jedne od ove dvije kompanije, uznapredovali su i očekuje se da će ugovor biti uskoro potpisan, rekao je Rojtersu izvor, koji je zamolio da ne bude imenovan.

Posao prodaje Nestleove filijale povjeren je banci Kredi Suis, a procjenjuje se da će cijena dostići između 200 i 300 miliona eura, rekao je drugi sagovornik.

Nestle je u novembru prošle godine saopštio da traži “partnera” za filijalu Davižel, koja je ušla u sastav kompanije 1989., kada je otkupljen Buitoni.

Davižel je prošle godine ostvario promet od 700 miliona eura. U preduzeću specijalizovanom za prodaju smrznutih proizvoda za restorane zaposleno je 3.100 ljudi.

Davižel posjeduje tri radionice u Švajcarskoj, kao i filjale u Španiji i Portugaliji.

Brejks grupa je jedan od vodećih snadbjevača ugostiteljsko-prehrambenog sektora u Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj i Švedskoj.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top