Neprofitne organizacije uštedjele 48 miliona | Ekonomist

Neprofitne organizacije uštedjele 48 miliona

Štednja NVO i drugih neprofitnih organizacija po posljednjim zvaničnim podacima Centralne banke u julu ove godine zabilježila je rekord u posljednjih deset godina od blizu 48 miliona eura.

U januaru ove godine ove organizacije su u bankama imale 42,5 miliona eura, u februaru 41,6, martu 40,7, aprilu 42,9, maju 43,2 i junu 41,7 miliona eura.

NVO i druge neprofitne organizacije istovremeno su u julu ove godine bile kreditno zadužene 5,2 miliona eura, a recimo opštine, skoro deset puta više blizu 49 miliona, a centralna Vlada 113,6 miliona.

Pobjeda je i prije nekoliko mjeseci pisala o visokim depozitima NVO ali ni tada nijesu dobili odgovor na pitanje ko je uspio i koliko da uštedi, za koje projekte su namijenjeni milionski iznosi i dali je bolje uložiti nego držati novac „zarobljen“ u bankama.

Iz Centralne banke Pobjedi su tada kazali da ne mogu saopštiti kolika je pojedinačno štednja nevladinih i drugih neprofitnih organizacija jer ih u tome sprečava zakon.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top