Neprijatan gaf poznate medijske kuće! | Ekonomist

Neprijatan gaf poznate medijske kuće!

Usljed „tehničke greške“ poznata medijska kuća „Dow Jones“ objavila je da Google kupuje Apple i napravila pravi zemljotres u IT svijetu i sveukupnoj javnosti. Vijest je, naravno, lažna, a prvo smo posumnjali zbog cijene otkupa, koja jedva da je prešla devet milijardi dolara. Navodno, kupovinu su dogovorili još ranije Lari Pejdž, direktor sadašnje Alphabet kompanije, koja posjeduje Google i Stiv Džobs, koji je preminuo 5. oktobra 2011. godine.

Vijest je išla dotle da je navela da se Google zaposleni sele u novo, fensi Apple predstavništvo od pet milijardi dolara i da su oduševljeni svi redom u Google kompaniji.

Nakon povlačenja vijesti u 09:34 po američkom vremenu, kuća „Dow Jones“ poslala je pismeno izvinjenje tamošnjim medijima:

„Žalimo zbog objavljene lažne vijesti koja je tri minuta stajala na našim sajtovima. Stvari koje su objavljene, nisu trebale da budu, jer su samo dio novog tehničkog sistema koji testiramo. Uz korake koje preduzimamo da riješimo ovu neprijatnu situaciju, naređeno je da se ispita i promijeni proces testiranja, kako se ovakve stvari više ne bi dogodile u budućnosti. Izvinjavamo se svima“.

Kako su se osjećali čelnici giganata, koji su ni krivi ni dužni upleteni u čitavu “priču”, ostaje nam samo da nagađamo.


 

Izvor: Mondo.rs

Komentariši

Top